Vem äger din lägenhet?

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

Vem äger din lägenhet?

Du får inte köpa en bostadsrätt i en bostadsrättsförening innan du blivit antagen som medlem i föreningen. Det är uppenbarligen många som inte vet om detta, utan tror att dom äger lägenheten och kan göra vad de vill med den. Så är inte fallet. Du är med och delar förvaltningsansvaret för alla våra fastigheter, inklusive den du bor i.

"När du köper en bostadsrätt köper du rätten att använda en bostad. Du äger alltså inte bostaden. Som bostadsrättshavare blir du medlem i en bostadsrättsförening och tillsammans med de andra medlemmarna i föreningen äger du hela fastigheten. I fastigheten ingår marken, husen med bostäderna, alla gemensamma utrymmen, eventuella uteplatser och lokaler som butiker, kontor och garage.”

”Som bostadsrättshavare är du med och fattar beslut om vilka som väljs till styrelseledamöter och revisor. Vid den årliga stämman är du också med och bestämmer om styrelsen ska beviljas ansvarsfrihet, fastställer resultat- och balansräkning, eventuella ändringar av stadgarna, om föreningen ska riva, bygga till eller göra andra väsentliga förändringar. Vid årsstämman och vid eventuell extra stämma har varje bostadsrätt en röst.”

Detta och mycket mer därtill finns att läsa på en mycket matnyttig hemsida på Internet: www.omboende.se
Webbplatsen startades i januari 2009, och är ett samarbete mellan Boverket och Konsumentverket.


 

Följande dokument gäller föreningens försäkring

Viktig information till Dig som är bostadsrättshavare

Betydelsen av tilläggsförsäkring för bostadsrättshavare

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.