Välkommen till Rågö

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

Välkommen till Rågö

Vi hoppas att du kommer att trivas i din lägenhet i Rågö. För oss i Rågö är boende i ett välskött område av stor vikt. Detta har inte minst framgått av medlemsenkäter vi gjort.

Vi vill bo i välskötta fastigheter, vi uppskattar grönska och blommor kring oss, och vi vill bo i ett rent område. Vi är övertygade om att du i ditt boende också värdesätter dessa värden.


HSB Bostadsrättsförening Rågö bildades 1976. Föreningens fastigheter var inflyttningsklara våren 1980. I Rågö finns 294 lägenheter, fördelade på 10 hus.

Stadsdelsnämnden hyr två lokaler av föreningen. En privat förskola, Lyckostugan, hyr också en lokal av oss. Dessutom äger föreningen Stora och Lilla Ärvinge gård, där föreningens träfflokal, och styrelserum finns.

Norra Järva är en gammal kulturbygd.

Där våra hus nu ligger har människor bott i tusen år. Läs om Ärvinge gårds historia här på hemsidan.
Det finns även en sida på Internet som ger en kort presentation av övriga gamla gårdar på Järvafältet.

Rågö är en ekonomisk förening.

Vårt högsta beslutande organ är föreningsstämman, som hålls i maj varje år. Stämman väljer en styrelse, som sköter föreningens verksamhet under året. Om du som medlem vill ha ett ärende behandlat av stämman, ska du lämna in en motion om detta före februari månads utgång.

En motion är en kort beskrivning av vad du skulle vilja att styrelsen genomför. Du kan hämta en blankett under fliken Föreningen/Blanketter.

Har du idéer, förslag eller frågor, kan du också vända dig direkt till styrelsen, som då behandlar ditt ärende vid nästa sammanträde. Styrelsemöten hålls normalt den tredje onsdagen varje månad.

Ett lämpligt tillfälle att lämna ditt förslag är på Öppet Hus vanligen 18:00 innan styrelsemötet. Se anslag i porten! 
Det är medlemmarnas månadsavgifter och hyror som bekostar fastighetsskötsel, fjärrvärme, gemensam elförbrukning i trapphus och garage, försäkringar, räntor, skatter, trädgårdsskötsel, tomträttsavgäld, vatten, sophämtning m.m.

Ytterligare information finns att hämta i årsberättelsen som du får varje år, men som du även finner på annan plats på denna hemsida.

HSB Stockholm förser oss med förvaltare och fastighetsskötare. För vissa arbeten anlitar vi utomstående entreprenörer.

För att hålla våra kostnader nere försöker vi göra en del jobb själva inom föreningen. I maj månad varje år har vi en arbetsdag då vi planterar blommor, utför enklare reparationer och målar.

Vi brukar också beställa en stor kontainer, där vi kan slänga sådant vi vill bli av med, men inte kan lägga i grovsoprummet. Dagen avslutas med en gemensam fest.

Vi har också en arbetsdag på hösten.

Fel i och utanför din lägenhet anmäler du till Bredablick Fastighetsförvaltning. Hur du kommer i kontakt med dem ser du under fliken Viktiga telefonnummer.

I varje trappuppgång sitter samma information på ett anslag med rubriken ”Vart vänder jag mig?” God skötsel ökar trivseln, motverkar vandalisering och nedskräpning samt höjer värdet på våra hus.

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.