Brandskydd

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

Brandskydd

18Som ni vid det här laget vet får det inte finnas någonting alls i trapphusen. Inte ens en matta framför din ytterdörr!

Om det skulle börja brinna, och trapphuset fylls med rök, så riskerar man att snubbla och tappa orienteringen. Det har emellertid rått viss osäkerhet om vad som gäller för loftgångar. 

Sommaren 2010 hade delar av styrelsen besök av en brandingenjör från Kista brandstation. Man gick runt i terrasshusen och visade på hur våra loftgångar ser ut och hur boende förvarar saker där.

 

Detta besök resulterade i följande:

Det är tillåtet att ha bord, stolar, växter etc i mindre omfattning på loftgångarna så länge de står i de s.k. alkoverna. Man får alltså inte övermöblera. Det är inte tillåtet att förvara något utanför bostäderna på gavlarna, där det är trångt utanför dörrarna.

Det måste alltid finnas plats att ta sig fram med en bår, eller med brandsläckningsredskap. Du får enligt lag inte förvara någonting ute i trapphuset! Inte ens en matta utanför lägenhetens dörr! I en kritisk situation kan man snubbla på den och slå sig, eller tappa orienteringen. Tänk på att det är av rökgaserna man dör, inte av elden!


Om det börjar brinna i ditt hus:

Stanna i lägenheten! Gå inte ut i trapphuset! Det kan vara rökfyllt och mörkt. Det är inte säkert att belysningen fungerar. När du inte kan se, och är rädd och förvirrad, kan det vara livsfarligt att snubbla på något som din granne lämnat kvar i trapphuset.

Storstockholms brandförsvar har en bra hemsida där du kan lära dig mycket om hur du skyddar dig mot brand.

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.