Andrahandsuthyrning

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

Andrahandsuthyrning

Enligt Bostadsrättslagen 7 kap 10§ krävs styrelsens godkännande för uthyrning av bostaden i andra hand. En bostadsrätt upplåts under förutsättningen att bostadsrättsinnehavaren själv bor permanent i lägenheten. Din bostadsrätt är bara en av alla bostadsrätter som ingår i föreningen. Och som medlem i bostadsrättsföreningen delar Du förvaltningsansvaret för alla dessa borätter genom att stödja och ställa krav på styrelsen. Du får svårare att utöva detta ansvar om du bor någon annanstans. Det ligger i alla medlemmars intresse att även vi alla var och en tar vårt förvaltningsansvar på allvar.

Dock kan situationer uppstå då man för en viss tid inte kan bo i lägenheten, t.ex. vid sjukdom, arbete under kortare tid eller studier på annan ort, eller möjligen provboende med ny partner.

Ekonomiska skäl, exempelvis svårigheter att sälja bostadsrätten till det pris man begär, är inte giltigt skäl för uthyrning.

Du söker för högst ett år i taget, och du måste ange vem som ska bo i lägenheten. Vi accepterar inte företag eller lägenhetsförmedlingar som hyresgäster - alltså inte heller rbnb. Vill du fortsätta att hyra ut i andrahand när den beviljade perioden närmar sig sitt slut måste du ansöka på nytt, och då gör vi en snävare bedömning av ditt skäl.

Om den som äger bostadsrätten inte själv bor i lägenheten, så blir den som faktiskt bor där automatiskt andrahandshyresgäst. Observera att detta även gäller egna barn som inte äger åtminstone av en del av lägenheten.

Blankett för ansökan om att få hyra ut i andrahand.

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.