Valberedningen

Birgitta Pettersson Lollandsgatan 31        08-751 07 36

Hans Hallström Lollandsgatan 13             08-752 08 42

Magdalena Freeman Langelandsgatan 43 070-286 78 55

Britta är sammankallande. Du som är intresserad av att vara med i styrelsen, eller känner någon som du tycker valberedningen borde prata med, hör då av dig till någon i valberedningen!

Branksäkerhet

Som ni vid det här laget vet får det inte finnas någonting alls i trapphusen Det har emellertid rått viss osäkerhet om vad som gäller för loftgångar. Sommaren 2010 hade delar av styrelsen besök av en brandingenjör från Kista brandstation.

Man gick runt i terrasshusen och visade på hur våra loftgångar ser ut och hur boende förvarar saker där.

Detta besök resulterade i följande:

Det är tillåtet att ha bord, stolar, växter etc i mindre omfattning på loftgångarna så länge de står i de s.k. alkoverna. Man får alltså inte övermöblera. Det är inte tillåtet att förvara något utanför bostäderna på gavlarna, där det är trångt utanför dörrarna. Det måste alltid finnas plats att ta sig fram med en bår, eller med brandsläckningsredskap.

Din el-leverantör

16Det är Brf Rågö som är din leverantör av el

Sedan 1 september 2011 är det bostadsrättsföreningen som köper in all el som förbrukas i föreningen.

Vi har individuell mätning av varje lägenhets förbrukning som vanligt. ISS lägger till kostnaden för den el du förbrukat under tre tidigare månader på månadsavgiften i det block om tre vi får inför varje nytt kvartal.

På så sätt får vi en starkare förhandlingssits gentemot leverantören, och kan förhandla till oss ett bättre pris per kWh än vi kan göra som enskilda abonnenter.

Du kan få inloggningsuppgifter från styrelsen så att du kan gå in på Home Solutions hemsida och se din förbrukning dag för dag.

Trädgårdsavfall

Vi har berett en plats för trädgårdsavfall bortom parkeringen mot Ärvinge. Ris, julgranar och annat grövre trädgårdsavfall läggs i den vänstraavdelningen.

Gammal jord, löv, växter och annatmerlättmultnat materialläggsidenhögra avdelningen.

Teknik

5Här hoppas du får svar på frågor om TV och bredband.

Rågö är din leverantör av el, så du kan inte ha ett avtal med någon annan leverantör av din el.

Vid fel på garageportarna. . .

garage1

Vid fel på garageportarna -- ring felanmälan! Ring inte OTIS!

Alltför många av de fel ni anmäler är så enkla att fastighetsskötaren kan hantera dem. Eller rent av du själv?

Det kanske bara ligger lite is eller en liten sten i vägen för porten.

En utryckning av en entreprenör kostar bortåt två tusen kronor -- även för att konstatera att det inte var något fel. Någon rådig person kan redan ha fixat felet.