Föreningsstämman

Föreningsstämman

Föreningsstämma hålls i maj månad varje år. Stämman är bostadsrättsföreningens högsta beslutande organ. Här väljer medlemmarna sin styrelse, och fastställer det uppdrag styrelsen har att arbeta efter under det kommande verksamhetsåret. Styrelsen är föreningens verkställande organ. Som ett led i detta har varje medlem möjlighet att lämna in en skriven motion som beskriver vad denne vill att styrelsen ska genomföra under året. Styrelsen tänker igenom motionens konsekvenser, och lägger på stämman fram sitt förslag på hur motionen ska hanteras. Stämman fattar sedan sitt beslut.

Motionen ska vara skriftlig, och inlämnad till styrelsen innan januari månads utgång. Läs mer om detta i föreningens stadgar.