Felanmälan

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

 

 

 

 

Vid alla typer av fel:
Anmäl felet till Bredablick, tel 08-409 040 39 eller via deras hemsida, www.bredablickforvaltning.se. Fastighetsskötaren återkommer till den som anmält ett fel - förutsatt att man inte glömt uppge namn och kontaktuppgifter!

Om du ber fastighetsskötaren hjälpa dig med något inne i din lägenhet, så kommer du som tidigare att få betala vad det kostar i material och tid. Se mer om detta i brf Rågös stadgar. Men du kan även anmäla fel som du upptäcker på fastigheterna. Vi har ju alla ansvar för förvaltningen av dessa, och för att hålla kostnaderna nere. Det vi i styrelsen inte känner till kan vi förstås inte felanmäla! Utan det gör du själv, du som upptäckt felet. De kostnader en sådan felanmälan leder till betalar föreningen.

Jour:
Om det händer utanför kontorstid, och felet är så allvarligt att det inte kan vänta till nästa dag, så ringer du Bravida, 020-212 112. Skäl en vattenläcka som riskerar att ställa till med stor skada om den inte åtgärdas omedelbart. Om någon sitter fast i hissen trycker man på larmknappen inne i hissen, så hörs en röst i den inbyggda larmtelefonen.

-o-

Var aktsamma om föreningens kostnader!
Ring inte OTIS om det är fel på en garageport på dagtid! Gör istället en felanmälan till Bredablick. Vår fastighetsskötare kan åtgärde en hel del av felen, vilket är mycket billigare! På vintrarna får vi många fakturor om garageportar, där det bara legat lite packad snö i vägen för porten. Det kan vem som helst ta bort. Uppenbarligen har också någon emellanåt gjort just det, för när OTIS kommer till platsen fungerar porten ofta som den ska. Även en sådan utryckning kostar omkring 2000 kr!

 

I styrelsen ställer vi oss lite undrande inför en del fakturor från OTIS om hissar:

"Anmält att hissen stod. Funktionskontroll utan anmärkning. 1 473 kr"

-o-

Vi en felanmälan till Bredablick får fastighetsskötare din anmälan omedelbart, om det rör sig om ett fel som ligger inom hans kompetensområde. Han är hos dig så snart han kan om det är under hans arbetstid. Om skadan är utanför hans kompetensområde kontaktas en entreprenör. Jouren berörs inte av detta.

 

Fastighetsskötaren heter Kiork Hagopian. Både han och förvaltaren nås via de telefonnummer som angetts ovan. Förvaltaren heter Dariush Eriksson

Alla frågor som gäller den tekniska förvaltningen, t ex var gränsen går mellan ditt ansvar som boende och föreningens ansvar, besvaras av förvaltaren. Många av dessa frågor avgörs av våra stadgar.

-o-

Om vattenskador:
Vet du hur du stänger av vattnet i lägenheten om det skulle börja läcka okontrollerat någonstans?

En ballofix är en liten kran som sitter på röret där vattnet först kommer in i lägenheten. Om du har sådana installerade i din lägenhet är det lätt att stänga av vattnet. Men om du har kvar den gamla anordningen som installerades när huset byggdes, så krävs en stor skiftnyckel och en stor skruvmejsel. Du måste förstås också veta var och hur du ska använda dessa verktyg.

För att förebygga framtida vattenskador bekostar föreningen installationen av ny golvbrunn och ballofixer på inkommande vattenledningar med högst 5 000 kr, men bara i samband med renovering av badrum.

Vem betalar om det uppstår en vattenskada?
Huvudregeln vid vattenskador är att bostadsrättshavaren svarar för reparation av det som hör till lägenhetens inre. Undantag från denna regel är skador som beror på läckage från en tappvattenledning, det vill säga ledning med inkommande vatten under tryck. I det fallet betalar föreningen kostnaden för att återställa till basnivå, dvs inte matta eller tapet. Om läckaget kommer från en värmeledning eller radiator blir det den enskilde bostadsrättshavaren som ska betala.

Se mer om badrumsrenovering under fliken Du som bor i Rågö/Renovering!

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.