Hem

Rågös fotoalbum

Tidsbokning

snabbokning2

Rågö har två tvättstugor. En på Langelandsgatan 13 och en på Lollandsgatan 7. I varje tvättstuga finns två tvättavdelningar med följande utrustning:

Avdelning 1: Avdelning 2:
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 grovtvättmaskin (8 kg)
2 torkskåp
2 torktumlare
2 tvättmaskiner (5 kg)
1 torkskåp
1 torktumlare

Samt för bägge avdelningarna: 1 varmmangel och 1 kallmangel.

Välkomna till Bostadsrättsföreningen Rågö i Kista

Vi hoppas att du kommer att trivas i din lägenhet i Rågö. För oss i Rågö är boende i ett välskött område av stor vikt. Detta har inte minst framgått av medlemsenkäter vi gjort.


Vi vill bo i välskötta fastigheter, vi uppskattar grönska och blommor kring oss, och vi vill bo i ett rent område. Vi är övertygade om att du i ditt boende också värdesätter dessa värden. 
HSB Bostadsrättsförening Rågö bildades 1976. Föreningens fastigheter var inflyttningsklara våren 1980. I Rågö finns 293 lägenheter, fördelade på 10 hus.


Stadsdelsnämnden hyr två lokaler av föreningen. En privat förskola, Lyckostugan, hur också en lokal av oss. Dessutom äger föreningen Stora och Lilla Ärvinge gård, där föreningens träfflokal, och styrelserum finns.

Norra Järva är en gammal kulturbygd. Där våra hus nu ligger har människor bott i tusen år. Läs om Ärvinge gårds historia här på hemsidan. Det finns även en sida på Internet som ger en kort presentation av övriga gamla gårdar på Järvafältet. Rågö är en ekonomisk förening.

Arbetsdagen

Arbetsdagen den 16 maj gynnades som vanligt av fint väder. I skrivande stund kan vi bara säga att det var omkring 60 jobb som avverkades.Styrelsen hadeförfattat arbetslappar som beskrevvad som behövdegöras, var och ungefär hur det skulle gå till. Klotter togs bort, trä oljades och målades, vårt arkiv flyttads till en mer brandsäker plats, skräp plockades, skadade skyltar byttes, mm mm. Senare på kvällen hade festkommittén ordnat en fest för jubilaren.

Kontakt & Karta

Vi finns på :
Ringstedsgatan 12
164 48 KISTA

Rågö omringar den gröna kullen mittemot Kista Science Tower. På kullen ligger Ärvinge gård, där styrelsen har sitt kontor.
Telefonsvarare: 08 - 751 69 58
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Branksäkerhet

Som ni vid det här laget vet får det inte finnas någonting alls i trapphusen Det har emellertid rått viss osäkerhet om vad som gäller för loftgångar. Sommaren 2010 hade delar av styrelsen besök av en brandingenjör från Kista brandstation.

Man gick runt i terrasshusen och visade på hur våra loftgångar ser ut och hur boende förvarar saker där.

Detta besök resulterade i följande:

Det är tillåtet att ha bord, stolar, växter etc i mindre omfattning på loftgångarna så länge de står i de s.k. alkoverna. Man får alltså inte övermöblera. Det är inte tillåtet att förvara något utanför bostäderna på gavlarna, där det är trångt utanför dörrarna. Det måste alltid finnas plats att ta sig fram med en bår, eller med brandsläckningsredskap.

 

Din el-leverantör

16Det är Brf Rågö som är din leverantör av el

Sedan 1 september 2011 är det bostadsrättsföreningen som köper in all el som förbrukas i föreningen.

Vi har individuell mätning av varje lägenhets förbrukning som vanligt. ISS lägger till kostnaden för den el du förbrukat under tre tidigare månader på månadsavgiften i det block om tre vi får inför varje nytt kvartal.

På så sätt får vi en starkare förhandlingssits gentemot leverantören, och kan förhandla till oss ett bättre pris per kWh än vi kan göra som enskilda abonnenter.

Du kan få inloggningsuppgifter från styrelsen så att du kan gå in på Home Solutions hemsida och se din förbrukning dag för dag.

Trädgårdsavfall

Vi har berett en plats för trädgårdsavfall bortom parkeringen mot Ärvinge. Ris, julgranar och annat grövre trädgårdsavfall läggs i den vänstraavdelningen.

Gammal jord, löv, växter och annatmerlättmultnat materialläggsidenhögra avdelningen.

Ärvinge. Ris, julgranar och annat grövre trädgårdsavfall läggs i den vänstraavdelningen.

Teknik

5Här hoppas du får svar på frågor om TV och bredband.

Rågö är din leverantör av el, så du kan inte ha ett avtal med någon annan leverantör av din el.

Vid fel på garageportarna. . .

garage1

Vid fel på garageportarna -- ring felanmälan! Ring inte OTIS!

Alltför många av de fel ni anmäler är så enkla att fastighetsskötaren kan hantera dem. Eller rent av du själv?

Det kanske bara ligger lite is eller en liten sten i vägen för porten.


En utryckning av en entreprenör kostar bortåt två tusen kronor -- även för att konstatera att det inte var något fel. Någon rådig person kan redan ha fixat felet.

Öppet hus

2Du har en möjlighet att träffa någon i styrelsen på Öppet Hus samma dag som  styrelsemötet, kl 18:00-18:30, alltså en halvtimme innan mötet börjar.